Hyundai zonnepanelen

Hyundai. Klinkt bekend in oren natuurlijk als één van de meest betrouwbare automerken ter wereld. Maar wist je dat Hyundai ook zonnepanelen maakt? Net zoals bij hun auto's staat kwaliteit centraal met een correcte prijsverhouding. Hyundai Energy Solutions is paraplunaam waaronder Hyundai's activiteiten vallen binnen de sector van hernieuwbare energie.
Interested in Hyundai zonnepanelen?
Leave your details below and we will get in touch with you and advice you on Hyundai zonnepanelen.

Even ter bevestiging dat Hyundai een serieuze speler op de markt is, laten we eens kijken wat hun reputatie wereldwijd is.

  • Bloomberg gaf hen de status van Tier-1
  • Ze hebben meerdere onderscheidingen gekregen in PVEL
  • Op solarquotes.com.au – hebben ze een score van 4,9/5 op basis van 192 beoordelingen van gebruikers uit Australië
  • Onze eigen mening en ervaring met Hyundai is ook zeer positief. Wij plaatsen dit merk vol vertrouwen en krijgen steeds positieve reacties van onze klanten.

De Hyundai zonnepanelen, net als vele andere premium merken, hebben een productgarantie van 25 jaar. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Solarwatt – die we overigens als de beste panelen ter wereld beschouwen – zijn ze niet buitenaards duur.

Hyundai is qua prijsniveau vergelijkbaar met Qcells of Recom. Als je iets goedkoper wilt, maar ook van zeer goede kwaliteit, raden we bijvoorbeeld Trina Solar of Jinko aan. Laten we nu eens kijken wat de Hyundai zonnepanelen precies onderscheidt.

Shingled zonnepanelen (zonnecellen)

De nieuwste zonnepanelen  van Hyundai onderscheiden zich door hun zogenaamde shingled constructie. Dit betekent dat individuele cellen overlappend worden geplaatst en verbonden met een speciale geleidende lijm. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een laag gehard glas en een duurzaam folie.

Deze opstelling van cellen maakt het overbodig om cellen te verbinden met metalen verbindingen. Dit is goed om twee redenen.

Ten eerste, het beperkt het aantal gesoldeerde verbindingen. Slecht gesoldeerde verbindingen zijn een van de problemen met standaard zonnepanelen. Het punt is dat metaal en silicium verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten hebben, en een module overdag erg heet is en ‘s nachts relatief koel. Dus als het solderen niet goed is gedaan, kunnen sommige verbindingen na jaren van opwarmen en afkoelen losraken, wat leidt tot verminderde prestaties en hotspots in de zonnecellen.

Een zorgvuldig productieproces vermindert het risico op dergelijke problemen, maar is het niet beter om gewoon gesoldeerde verbindingen te verwijderen?

Ten tweede worden deze metalen draden meestal aan de voorkant van de cel geleid, wat hun efficiëntie enigszins vermindert omdat het wat zonlicht wegneemt. Het overlappen van cellen is een manier om van deze elementen af te komen en de efficiëntie te verhogen.

Zonnepanelen van dit type hebben van nature iets meer silicium, maar de iets hogere efficiëntie rechtvaardigt de daaruit voortvloeiende iets hogere prijs, en het belangrijkste argument is de lagere kans op storingen in dergelijke zonnepanelen. We installeren Hyundai’s al een tijdje en tot nu toe zijn zowel wij als onze klanten tevreden met hen.

De kracht van het merk

Hyundai is een van de meest waardevolle merken ter wereld. Mensen herkennen dit merk, associëren het met hoge kwaliteit en zijn meer geneigd om hun producten te kopen.

Bij Hyundai weten ze dit uiteraard, en streven ernaar om de klant tevreden te stellen, wetende dat hun goede reputatie hen veel geld oplevert en dat ze die gemakkelijk zouden kunnen verliezen als ze onvoorzichtig zijn. Kleinere productiebedrijven hebben misschien niet dezelfde motivatie om voor de tevredenheid van de klant te zorgen. En zelfs als ze er nu om geven, zullen ze dat over 25 jaar nog steeds doen?

Het merk Hyundai bestaat vandaag en zal morgen bestaan. Het zal niet het lot delen van bijvoorbeeld Nokia (dat mobiele telefoons produceerde), omdat onder dit merk niet alleen zonnepanelen auto’s worden geproduceerd, maar ook bijvoorbeeld schepen (via Hyunday Heavy Industries!) en andere producten. De naam Hyundai is van een te grote (commerciële) waarde om zomaar te verdwijnen.

Prijs van Hyundai zonnepanelen

Hyundai is qua prijs ergens tussen de merken met een standaard prijs (Jinko, JA Solar, Trina Solar) en premium (Sunpower, Solarwatt, Meyer Burger). De garanrtie daarentegen behoort tot het premium segment, alsook de technologie en merkbekendheid. Kortom, ze zijn een uiterst goede keuze en je krijgt waar voor je geld.

Waarom plaatsen we bij NOVA Energy Hyundai?

Omdat het zonnepanelen zijn van zeer goede kwaliteit zijn, niet te duur zijn en worden gedragen door een van de grootste merken ter wereld. De shingled technologie is een schoolvoorbeeld van de R&D van het merk en tenslotte de garantie, welke het tot de betere merken op de markt plaatst.