Solarwatt zonnepanelen

Solarwatt is een Duits merk met hoofdzetel in Dresden welke sinds 1996 actief is in de zonnepanelen markt. Sinds enkele jaren is het ook actief in de markt van thuisbatterijen. Opmerkelijk is dat het merk nauw samenhangt met BMW en deze laatste de R&D van vooral de batterijen op zich neemt. Deze batterijen zijn vergelijkbaar met deze in de elektrische wagens. Bij Nova Energy zijn wij fier de enige Solarwatt Gold Partner te zijn actief in België. Dit is de hoogst mogelijke onderscheiding.
Interested in Solarwatt zonnepanelen?
Leave your details below and we will get in touch with you and advice you on Solarwatt zonnepanelen.

Solarwatt werd opgericht in 1993 in Dresden, Duitsland, en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de productie en verkoop van hoogwaardige zonnepanelen en batterijsystemen voor zowel particuliere als commerciële toepassingen. Sinds de oprichting heeft Solarwatt verschillende mijlpalen bereikt, waaronder de ontwikkeling van het eerste glas-glas zonnepaneel en het op de markt brengen van innovatieve thuisbatterijen ontwikkeld door BMW.

Glas-glas zonnepanelen van Solarwatt

Glas-glas zonnepanelen zijn een type zonnepaneel waarbij zowel de voor- als achterkant van het paneel bestaat uit glas. In tegenstelling tot traditionele glas-folie zonnepanelen, die een glazen voorkant en een kunststof folie aan de achterkant hebben, bieden glas-glas zonnepanelen een aantal voordelen.

  1. Verhoogde duurzaamheid: Glas-glas zonnepanelen zijn beter bestand tegen externe invloeden, zoals weersomstandigheden, mechanische belasting en temperatuurschommelingen. Dit maakt ze duurzamer en betrouwbaarder dan glas-folie panelen.
  2. Betere prestaties: Glas-glas zonnepanelen hebben een betere temperatuurcoëfficiënt, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor prestatieverlies bij hoge temperaturen.
  3. Langere levensduur: Door de betere bescherming tegen vocht en temperatuurschommelingen hebben glas-glas zonnepanelen een langere levensduur dan glas-folie panelen.
  4. Hogere opbrengst: Glas-glas zonnepanelen hebben een hoger rendement en leveren daardoor meer energie op over de gehele levensduur van het paneel.
  5. Minder kans op microcracks: Glas-glas zonnepanelen zijn beter bestand tegen zogenaamde microcraks, wat kan leiden tot prestatieverlies in traditionele glas-folie panelen. Microcracks zijn fijne scheurtjes in de cellen. Deze kunnen optreden bij transport, maar komen het meeste voor bij de installatie van de zonnepanelen zelf wanneer er druk op de panelen wordt uitgeoefend. Hagel kan ook zorgen voor microcracks.
  6. Betere garantie: Solarwatt biedt doorgaans een langere productgarantie op hun glas-glas zonnepanelen, wat wijst op het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de kwaliteit en levensduur van deze panelen. De huidige generatie glas-glas zonnepanelen van Solarwatt heeft 30 jaar product- en vermogensgarantie, alsmede een all-risk verzekering van 5 jaar welke uitbreidbaar is tot 10 jaar

All-risk verzekering van Solarwatt

De all-risk verzekering van Solarwatt dekt uw (volledige) glas-glas zonnepanelen installatie tot 10.00 EUR bij:

  • Diefstal
  • Schade
  • Minder opbrengst dan verwacht en tegenvallende prestaties
  • Alle transport- en herstelkosten

De verzekering wordt aangeboden samen met het gerenomeerde bedrijf AON, gespecialiseerd in verzekeringen. De looptijd is 5 jaar maar is uitbreidbaar naar 10 jaar (in mei 2023 bedraagt dit 484 EUR).

Solarwatt zonnepanelen

De laatste generatie van Solarwatt zonnepanelen bestaat uit volgende series:

SOLARWATT Panel Classic AM 2.0

Dit is een glas-folie paneel in een pure en black uitvoering. De black uitvoering is een full black esthetisch paneel met zwart kader en achtergrond (backsheet) een vermogen van 400Wp (black) tot 410Wp (pure). Deze serie komt met een productgarantie van 15 jaar (verlengbaar naar 20 jaar) en een vermogensgarantie van 84,8% op 25 jaar.

Moduletechnologie Glas-folie laminaat; aluminium frame
Zonnecellen 108 monokristallijne PERC hoogrendementscellen
Afmetingen van de cellen 182 x 91 mm
L x B x D / Gewicht 1.708±2 x 1.134±2 x 30±0,3 mm / ong. 20,0 kg
Aansluittechniek Kabel 2x 1,2 m / 4 mm2, Stäubli Electrical MC4 of type MC4 connectors
Bypass-dioden 3
Max. systeemspanning 1.000 V
IP klasse IP 68
Toepassingsklasse II (conform IEC 61140)
Brandklasse C (conform IEC 61730)
Mechanische belastingen volgens IEC 61215 Drukbelasting tot 3.600 Pa (testbelasting 5.400 Pa) Trekbelasting tot 1.600 Pa (testbelasting 2.400 Pa)
Vrijgegeven belastingen conform montagehand- leiding Zie de specificaties in de installatiehandleiding en garantievoorwaarden.
Kwalificaties IEC 61215 (incl. LeTID) | IEC 61730 | 2 PfG 2387 (PID) IEC 61701 | IEC 62716 | MCS 005

 

SOLARWATT Panel Vision AM 4.0

Vision is het glas-glas zonnepaneel van Solarwatt. Dit paneel is net zoals de glas-folie variant in een pure en black uitvoering met een vermogen tussen de 400Wp tot 410Wp.

De productgarantie bedraagt maar liefst 30 jaar en een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

Moduletechnologie Glas-glas laminaat; aluminium frame, zwart
Dekmateriaal Gehard zonneglas met anti-reflecterende coating, 2mm
Zonnecellen 108 monokristallijne, bifaciale PERC hoogrendementscellen
Afmetingen van de cellen 182 x 91 mm
L x B x D / Gewicht 1.722±2 x 1.134±2 x 35±0,3 mm / 25,4 kg
Aansluittechniek Kabel 2x 1,2 m / 4 mm2, Stäubli Electrical MC4 Evo 2 of type MC4 connectors
Bypass-dioden 3
Max. systeemspanning 1.500 V
IP klasse IP 68
Toepassingsklasse II (conform IEC 61140)
Brandklasse C (conform IEC 61730)
Mechanische belastingen volgens IEC 61215 Drukbelasting tot 3.600 Pa (testbelasting 5.400 Pa) Trekbelasting tot 1.600 Pa (testbelasting 2.400 Pa)
Vrijgegeven belastingen conform montagehand- leiding Zie de specificaties in de installatiehandleiding en garantievoorwaarden.